Back to All Events

Kurssi: Kaksipuoliset palmikot

  • Kutomo Craft Studio 5 Malagankatu Malagagatan Helsinki, 00220 Finland (map)

Kaksipuoliset palmikot

Opettelemme neulomaan kaksipuolista palmikkoneuletta Fiona Alicen Reversible Cable Headband -ohjeen mukaan. Kaksipuolinen palmikkoneule on näyttävän näköistä, mutta sen neulominen ei ole sen vaikeampaa kuin tavallisten palmikoidenkaan. Kurssilla opitaan kaksipuolisen palmikkoneuleen neulominen ja sen käyttö erilaisissa neuletöissä. Kurssin aikana tehdään pannan pikkuversio ja samalla opitaan silmukoiden luominen väliaikaisella aloituksella (provisional cast-on), palmikkoneulekaavion lukeminen sekä 2x2-joustinneuleella neulottujen reunojen yhdistäminen silmukoita jäljitellen (grafting). Käsittelemme myös muita ohjeeseen sopivia päättelytapoja.

Kurssi sopii erityisesti neulontakärpäsen puraisemille aloittelijoille sekä niille, jotka haluavat kokeilla ensimmäistä kertaa palmikoiden neulomista. Osallistujilla olisi hyvä olla hallussa oikeiden ja nurjien silmukoiden neulominen.

Mukaan tarvittavat materiaalit: 6 tai 6,5 mm:n suorat puikot (myös pitkät sukkapuikot käyvät), yhdet isot pyöröpuikot, tylppä parsinneula ja noin 40 g Aran-vahvuista lankaa (yhtä väriä).

Opetuskieli: englanti

Hinta: 50 €

Ilmoittaudu kurssille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen studio@kutomostudio.com. Vähintään 3 ja enintään 8 osallistujaa.

Kurssilla opetellaan kaksipuolisten palmikkojen neulomista tämän pantaohjeen avulla.

Kurssilla opetellaan kaksipuolisten palmikkojen neulomista tämän pantaohjeen avulla.

Tietoa kurssin opettajasta:

Fiona Alice on kanadalainen neulesuunnittelija. Hän on kotoisin Halifaxista, Nova Scotiasta, mutta asuu nykyään Helsingissä. Fiona on aina pitänyt matkustelusta, ja inspiraatio moniin hänen töihinsä onkin lähtöisin uusista paikoista ja kaupungeista. Asuessaan Lontoossa Fiona julkaisi ensimmäisen kirjansa Take Heart: A Transatlantic Knitting Journey vuonna 2015 yhteistyössä Pom Pom Pressin kanssa. Tällä hetkellä Fiona tekee yhteistyötä eri neulejulkaisujen ja lankavalmistajien kanssa samalla, kun tutustuu uuteen kotimaahansa Suomeen.

Fiona Alice on neulesuunnittelija, joka on julkaissut kirjan  Take Heart: A Transatlantic Knitting Journey .

Fiona Alice on neulesuunnittelija, joka on julkaissut kirjan Take Heart: A Transatlantic Knitting Journey.

Earlier Event: March 7
Kurssi: Mosaiikkineuleen perusteet
Later Event: March 11
Aloittelijoiden makrameekurssi