Back to All Events

Aloittelijoiden makrameekurssi

  • Kutomo Craft Studio Malagankatu 5 Helsinki, 00220 Finland (map)

Aloittelijoiden makrameekurssi

Opettelemme 3 perussolmua, harjoittelemme solmuja aluksi yksi kerrallaan, ja kurssin päätteeksi valmistamme minimakrameetyöt.

Jos olet aiemmin käynyt makrameekurssin tai opetellut itse solmuja, voit toki tulla kertaamaan kurssille. Kurssin aikana käydään läpi kuitenkin vain perussolmuja, jotta saamme ajan riittämään.

Kurssin hinta on 50 €, ja se sisältää harjoitusmateriaalin ja minimakrameetyöhön kuluvat materiaalit. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa lisää makrameemateriaaleja kilohintaan. Pankki- tai luottokorttimaksu.

Kurssilla käytetään Sofia Knotter -makrameelankoja. Niiden materiaaleina ovat Euroopan vaateteollisuuden ylijäämäkankaista tehdyt lankasäikeet, joista tehdään paksuja ja pehmeitä makrameelankoja pienessä suomalaisessa perheyrityksessä. Osa makrameelangoista tehdään Suomen lankateollisuuden ylijäämälangoista, ja niistä syntyy upeita, uniikkeja väriyhdistelmiä. Kaikki makrameelangat ovat yksikierteisiä ja helppo harjata hapsuiksi. Yksi Sofia Knotterin arvoista on ekologisuus, joka näkyy esimerkiksi tuotteiden alkuperässä ja pakkausmateriaalien valinnassa. Ostamalla Sofia Knotter -makrameelankoja tuet kahta suomalaista pienyritystä sekä kierrätystä.

Kurssin ajankohta: maanantai 11. maaliskuuta, kello 18-21

Vähintään 3 ja enintään 8 osallistujaa.

Ilmoittaudu mukaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen studio@kutomostudio.com.

Makrameekurssin satoa. Kuva: Anni Laitinen.

Makrameekurssin satoa. Kuva: Anni Laitinen.

Tietoa kurssin opettajasta:

Rakkaus käsitöihin ja ryijyihin on elänyt siitä asti, kun Jenni ompeli ensimmäisen ryijynsä 10-vuotiaana koulun käsityön tunneilla. Vuonna 2016 Jenni perusti käsityöalan yrityksen Iltamaan, joka järjestää kursseja kulttuurihistoriallisesti merkittävissä tai erityisen mielenkiintoisissa paikoissa.

Jenni on koulutukseltaan artesaani, merkonomi, IT-alan insinööri (yamk) sekä ammatillinen opettaja. Vahvaan osaamis- ja kokemuspohjaan perustuen Jennin kurssit ovat hyvin suunniteltuja, johdettuja ja jokainen kurssilainen otetaan varmasti yksilönä huomioon. Kukaan kurssilainen ei jää ilman apua ja Jenniltä on helppo kysyä ohjeita ja vinkkejä. Jennin lämmin tapa ottaa jokainen kurssilainen vastaan tekee kursseista rentouttavia ja ilmapiiriltään avoimia. Jenni pitää huolta kurssilaisista kurssia ennen, kurssin aikana ja kurssin jälkeen. Jenni jaksaa kannustaa jokaista tekemään parhaansa ja osaa motivoida kurssilaisia tarvittaessa.

Jenni on ympäristötietoinen ja käyttää materiaaleja ja resursseja järkevästi, tuhlailematta. Jennin yrityksessä tuetaan vaikeasti työllistyvien työllistämistä. Ihmisläheiset ja luontoa säästävät arvot ovat Jennille ja hänen yritykselleen ensiarvoisen tärkeitä.

www.iltamaa.fi

Earlier Event: March 9
Kurssi: Kaksipuoliset palmikot
Later Event: March 13
Neuletapaaminen