Back to All Events

Kurssi: Ryijy omasta kuvastasi

  • Kutomo Craft Studio 5 Malagankatu Malagagatan Helsinki, 00220 Finland (map)

Kutomolla järjestettävällä kurssilla suunnitellaan henkilökohtainen ja persoonallinen ryijy oman kuvavalinnan pohjalta. Ryijystä tulee taideteos tai käyttöesine, jolla on oma tarinansa kuvan ja tekijän mukaan. Suunnitelma luodaan ennen kurssia digitaalisesti ja sen saa omaksi jatkokäyttöä varten. Kurssilla tehdään ryijyn mallin mukaan lankakortti, opetellaan ryijyn ompelu valmiiseen pohjakankaaseen ja opitaan lukemaan mallikuvaa sekä lankasuunnitelmaa. 

Aikataulu:
Toteutettavan kuvan tulee olla valittu viimeistään tammikuun 2.päivä, jotta kuva ehditään suunnitella ja materiaalit voidaan tilata hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Materiaalimaksu maksetaan myös ennen materiaalien tilaamista. Ryijyn suunnittelu aloitetaan siis jo ennen varsinaisen kurssin alkua. Suunnittelu tehdään joko kurssin Facebook-ryhmässä tai sähköpostitse.

Materiaalimaksu perustuu ryijyn kokoon, joka on valittavissa. Materiaaleina Wetterhoffin ryijynpohjakankaat ja Tuukka-langat. Hintaan sisältyy myös neulat, lasta, lankakortti ja mallipiirros.
Esimerkkihinnat:
35 cm x 35 cm - 65 €
45 cm x 45 cm - 75 €
54 cm x 54 cm - 105 €

Kurssiohjelma:
Ma 14.1.2019 18.00-21.00
- Pohjakankaan valmistelu sekä materiaalien jakaminen
- Lankakartan kokoaminen ja lankojen keriminen
- Ryijypistojen opettelu

Ti 15.1.2019 18.00-21.00
- Värin vaihtaminen
- Nukkien leikkaaminen ja tasoitus
- Virheiden korjaaminen
- Ryijyn ensimmäisten rivien valmistuminen

Ma 28.1.2019 18.00-21.00
- Vastauksia kysymyksiin
- Ryijyn viimeistely ja päärmeet
- Ryijyn ripustaminen
- Ryijyn hoito

Opettaja
Jenni Vanhanen

Jenni on ommellut ensimmäisen ryijynsä 10-vuotiaana, koulun käsityön tunneilla. Rakkaus käsitöihin ja ryijyihin on elänyt siitä asti ja vuonna 2016 Jenni perusti käsityöalan yrityksen, joka järjestää kursseja kulttuurihistoriallisesti merkittävissä tai erityisen mielenkiintoisissa paikoissa. Ryijyn tekeminen ompelemalla on Jennin sydäntä lähellä, sillä ompelutekniikka on helppo, sen oppii jokainen pienestä lapsesta aina ikäihmisiin. Ryijy perinteisenä, suomalaisena tekstiilinä kertoo aina tarinaa niin tekijästään, suunnittelijastaan kuin omistajastaankin. Ryijy on ainutlaatuinen taideteos.

Jenni on koulutukseltaan artesaani, merkonomi, IT-alan insinööri (yamk) sekä ammatillinen opettaja. Vahvaan osaamis- ja kokemuspohjaan perustuen Jennin kurssit ovat hyvin suunniteltuja, johdettuja ja jokainen kurssilainen otetaan varmasti yksilönä huomioon. Kukaan kurssilainen ei jää ilman apua ja Jenniltä on helppo kysyä ohjeita ja vinkkejä. Jennin lämmin tapa ottaa jokainen kurssilainen vastaan tekee kursseista rentouttavia ja ilmapiiriltään avoimia. Jenni pitää huolta kurssilaisista kurssia ennen, kurssin aikana ja kurssin jälkeen. Jenni jaksaa kannustaa jokaista tekemään parhaansa ja osaa motivoida kurssilaisia tarvittaessa.

Jenni on ympäristötietoinen ja käyttää materiaaleja ja resursseja järkevästi, tuhlailematta. Jennin yrityksessä tuetaan vaikeasti työllistyvien työllistämistä. Ihmisläheiset ja luontoa säästävät arvot ovat Jennille ja hänen yritykselleen ensiarvoisen tärkeitä.


Kurssiajat ovat maanantai 14.1., tiistai 15.1. ja maanantai 28.1., kunakin päivänä kello 18-21. Kurssin hinta on 80 €, joka ei sisällä materiaalimaksua.

Jos haluat osallistua kurssille, lähetä sähköpostia osoitteeseen studio@kutomostudio.com. Osallistujien minimimäärä on 5 ja maksimimäärä 10 henkilöä.

Earlier Event: January 26
Neuletapaaminen
Later Event: January 30
Neuletapaaminen