Kutomo opening party is approaching / Kutomon avajaiset lähestyvät

 

Jäljempänä tilannekatsaus myös suomeksi.


As the grand opening is approaching, we thought that a little status report would be in order.

Getting to this point has been a lot of work, and there is still plenty to be done. We have been turning a nondescript business space (located in the middle of a building site!) into a cosy studio filled with looms and other craft equipment. You could say that it has been a bumpy, yet enjoyable ride.

It’s less than two weeks until the opening, and we still don't have running water in the kitchen, but luckily we have a person in the team who can do carpentry work, plumbing and all sorts of installation work. (Spoiler: it’s the engineer.) We have encountered all sorts of unexpected obstacles, like a front door that wouldn’t stay open, a fire detector that wouldn’t stop bleeping for no reason, a parking ticket, and running out of the right sort of screws every five minutes.

On the other hand, the past few months have been filled with laughter, inspiring plans for the future and an overwhelming amount of support from people who are as excited about the studio as we are! We really hope that we are able to create something that will resonate with the local craft community and visitors to the city.

As much as we like drilling and hammering and driving around the capital region in search of second-hand bargains, we can’t wait to get started with the yarn! Next up on the agenda is creating the warps and dressing the looms. And of course preparing for the opening party. At the risk of repeating ourselves, let it be said once again that we would love to see you at the opening! The big day is Saturday 1st December, and you are welcome to drop by from 11:00 until 17:00.

As a special offer, at the opening party you can sign up for a studio membership and get the first two months for half price! You can read more about the membership options here.

See you soon!

Chaos at Kutomo Craft Studio as we prepare for the opening party / Kutomon kaaosta avajaisvalmistelujen tiimellyksessä

Chaos at Kutomo Craft Studio as we prepare for the opening party / Kutomon kaaosta avajaisvalmistelujen tiimellyksessä


Näin avajaisten lähestyessä haluamme kertoa hieman väliaikatietoja.

Hommaa on ollut paljon, ja paljon olisi vielä tehtävänä. Tuikitavallisen – ja kaiken lisäksi rakennustyömaan keskellä sijaitsevan – liiketilan muodonmuutos kotoisaksi käsityöstudioksi kangaspuineen kaikkineen on ollut melkoinen projekti. Tie on ollut hieman kivikkoinen mutta myös jännittävä kulkea.

Avajaisiin on nyt aikaa alle kaksi viikkoa, eikä keittiöömme tule vieläkään juoksevaa vettä. Onneksi hankkeessa on mukana monilahjakkuus, jolta sujuvat puusepän, putkimiehen ja kaikkien alojen asentajan työt. (Ei liene vaikea arvata, että kyseessä on meistä se insinööri.) Vastaan on tullut monenmoisia yllätyksiä, kuten ovi, jota ei saatu pysymään auki, 15 minuutin välein täysin turhaan huutava palovaroitin, ärsyttävä parkkisakko ja noin viiden minuutin välein iskevä akuutti ruuvipula.

Toisaalta viime kuukausiin on mahtunut myös paljon iloa ja naurua, jännittäviä tulevaisuudensuunnitelmia ja häkellyttävän paljon ihania tyyppejä, jotka ovat yhtä innoissaan Kutomosta kuin me itsekin. Toivomme todellakin, että onnistumme tekemään Kutomosta paikan, joka on niin paikallisen käsityöporukan kuin vierailijoidenkin mieleen.

Niin hauskaa kuin poraaminen, vasarointi ja Tori.fi-ilmoitusten pakkomielteinen kyttääminen onkin, emme malta odottaa pääsevämme vihdoinkin lankojen kimppuun! Seuraavana tehtävälistalla on loimien luominen ja rakentaminen. Ja tietenkin avajaisvalmistelut sen kuin kiihtyvät. Alamme jo toistaa itseämme, mutta sanotaan se nyt vielä kerran: toivottavasti nähdään avajaisissa! Suuri päivä on siis lauantai 1. joulukuuta, ja ovemme ovat silloin avoinna 11.00–17.00.

Paikan päällä meillä on hyvä avajaistarjous: kun liityt studion jäseneksi, saat kaksi ensimmäistä kuukautta puoleen hintaan! Jäsenyysvaihtoehdoista on tarkempaa tietoa täällä.

Nähdään pian!