Tarinamme

 
Me olemme Zoe ja Merja, tekstiiliartesaani ja vaatetusartesaani. Taustalla pilkistävät vanhat, käsintehdyt kangaspuumme!

Me olemme Zoe ja Merja, tekstiiliartesaani ja vaatetusartesaani. Taustalla pilkistävät vanhat, käsintehdyt kangaspuumme!

Me olemme Zoe ja Merja, kaksi kudonnan yhdistämää artesaania. Ennen tälle polulle astumista työskentelimme molemmat aivan eri ammateissa, ja kudonta, neulominen ja ompelu olivat meille ensisijaisesti rakkaita harrastuksia.

Ystävystyimme alunperin kudontakurssilla. Olimme sattumoisin molemmat elämanvaiheessa, jossa kaipasimme ammatillista muutosta, ja kumpaakin meistä kiinnosti kovasti tehdä jotain tekstiilien parissa. Valmistuttuamme tekstiili- ja vaatetusartesaaniksi saimme ajatuksen siitä, kuinka voisimme yhdistää kudontaan, ompeluun ja neulomiseen liittyvän osaamisemme.

Mielestämme Helsingistä on puuttunut paikka, jossa kudonnan ja neulonnan harrastajat voisivat kokoontua yhteisen intohimon kohteensa äärelle, joten päätimme yhdessä perustaa sellaisen!

Seuraa tarinamme etenemistä blogistamme ja tule käymään studiollamme Helsingissä. Tervetuloa!

 
 

Studio

 
Suurin osa studiomme kangaspuista on Toikan valmistamia vipuspuita.

Suurin osa studiomme kangaspuista on Toikan valmistamia vipuspuita.

Helsingissä sijaitseva Kutomo Craft Studio kokoaa yhteen alueen käsityöharrastajat. Meillä voit vuokrata kangaspuita monenlaisiin kudontaprojekteihin, osallistua käsityökursseille ja -tapahtumiin, tehdä lankalöytöjä kiinnostavilta käsinvärjäreiltä tai pistäytyä kässäkulmaamme neulomaan tai virkkaamaan samanhenkisessä seurassa.

Meillä on studiollamme seitsemät vipukangaspuut. Suurin osa niistä on Toikan valmistamia, mutta meillä on myös pari käsintehtyä kaunotarta. Puiden kutomaleveys vaihtelee 55:stä 160:een senttimetriin, joten niillä onnistuvat niin huivit, huovat kuin perinteiset räsymatotkin. Opastamme tarvittaessa kutomiseen kädestä pitäen.

Järjestämme studiollamme eri käsityötekniikoihin, kuten esimerkiksi neulomiseen ja kutomiseen, liittyviä kursseja. Ajankohtaiset kurssit näet kalenteristamme. Kurssien kestot vaihtelevat muutamista tunneista viikonloppuun tai jopa viikkoihin. Muutaman tunnin pituiset pikakurssit sopivat erityisesti Helsingissä pistäytyville matkailijoille.

Meillä on myynnissä pieni valikoima käsinvärjättyjä lankoja. Lisäksi meillä on viihtyisä kässäkulma, jonne kaikki käsityöharrastajat ovat tervetulleita esimerkiksi neulomaan tai virkkaamaan.

Tarkempia tietoja löydät kohdasta Palvelut.

 
 

Henkilökunta

 
Zoe textile artisan.jpg

zoe

Kudonnasta ja neulonnasta kiinnostunut tekstiiliartesaani

¡Hola! Minä olen Zoe. Olen kotoisin kauniista pohjoisespanjalaisesta Vitorian kaupungista. Muutin Suomeen kymmenen vuotta sitten ja asun täällä mieheni ja kahden kissan, Doran ja Bubun, kanssa.

Olen suorittanut maisterintutkinnon langattoman tietoliikennetekniikan saralla ja työskennellyt insinöörinä kuuden vuoden ajan. Siinä ajassa ehdin tajuta, että haluan tehdä jotain muuta: jotain luovaa ja jotain, jossa saa tehdä asioita käsillä eikä olla koko ajan tietokoneen ääressä.

Niinpä opiskelin Loimaalla tekstiiliartesaaniksi. Sitä ennen olin harrastanut kudontaa ja neulontaa yli kahdeksan vuoden ajan.

Pidän matkustelusta, luonnosta ja värikkäistä tekstiileistä. Kaikki jotka minut tuntevat, tietävät, että en osaa olla joutilaana ja että päähäni pulppuaa koko ajan uusia ideoita.

 
Merja clothing artisan.jpg

merja

Ompeluun ja kudontaan erikoistunut vaatetusartesaani

Heippa! Minä olen Merja, alanvaihtaja kääntäjästä käsityöläiseksi.

Olen työskennellyt kääntäjänä ja kielentarkistajana kymmenisen vuotta. Kielten lisäksi olen aina ollut kiinnostunut käsillä tekemisestä, joten kun sain tilaisuuden opiskella vaatetusartesaaniksi, halusin ehdottomasti kokeilla, mihin se polku johtaa.

Vaatteiden tekemisen ohella onnistuin sisällyttämään tutkintooni kudonnan opintoja, ja lopulta kävikin niin, että innostuin siitä kaikkein eniten. Epäilen, että syy siihen saattaa olla perintötekijöissä tai vähintään varhaisessa altistuksessa, sillä lapsuudenkotini on täynnä mummoni kutomia raanuja, kuultokudoksia ja mattoja.

Barbien vaatteiden teosta alkanut uraputkeni ei ole ollut erityisen suora, mutta sitäkin mielenkiintoisempi.

Lue lisää.